Tikrikook - plaadikook 22. jaan

Oi kui ammu pole midagi postitanud! ☺️
Eile igatahes tuli minul tunne, et tahaks kasutada kuidagi moodi neid tikreid mis mul sügavkülmas on. Naljakas kombel on neid seal sel aastal kuidagi kõige enam. Mis nendest siis teha saaks...no smuutit, kisselli ehk, aga ka kooki. Ja kuna oli laupäev, siis kook sellest saigi! Hästi lihtne teine! Aga mega maitsev! Juba küpsetamise ajal oli tuba sellist mõnusat küpsetamise lõhna täis - mõnus magus vanilline koogilõhn!
Proovi järgi, usun, et sulle meeldib! 😍

Tiksite asemel võid kasutada ükskõik mis marju. Mina tikreid enne üles ei sulatanud - läksid koos saba ja karvadega! Sõna otseses mõttes, sest tikril on küljes nii tikri pisike sabake kui ka teiselpool olevad karvakesed. Ja kusjuures koogis neid enam näha polnud ega ka tunda polnud☺️

Ja mis peamine - minu 7-ne preili ka nautis kooki ja kiitis! Võin öelda, et tavaliselt ta ei söö mu kooke, sest need on liiga tervislikud 🙃 Järgmine kord proovin teha gluteenivaba, eks näis, kas ta siis ka sööb☺️

Tikrikook plaadikook

6-7dl jahu (nisujahu; või siis gluteenivaba: riisi ja tatra)
1,5 tl küpsetuspulbrit
Vanillisuhkrut, kaneeli, kardemoni, sutsu soola
2 muna
1 tops soja kookose jogurtit (või mõnda muud)
150 g võid (u.120 g sulatatuna; ülejäänud plaadimäärimiseks ning peale murendamiseks)
3 dl roosuhkur
Terve suur karbitäis külmutatud tikreid

Toimi järgmiselt: sega omavahel jahu(d) ning maitseained ja küpsetuspulber. Klopi munad suhkruga heledaks vahuks, lisa sulavõi ning ka jogurt. Sega kokku kuivsegu ja märgsegu, sega ühtlaseks. Lisa ka tikrid, sega hästi ilusti ühtlaseks. Määri ahjuplaat võiga. Vala segu plaadile ja aja ühtlaseks. Murenda peale võitükikesed ning raputa peale natuke veel suhkrut. Küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes 40 minutit. Valmis on siis kui tikuga katsudes jääb tikk kuivaks. 



Kommentaarid puuduvad

Lisa kommentaar

Email again: