Rabarberikook - see kõige-kõige lihtsam ja kergem, igas mõttes! 18. juuli

Ema tuli külla ja soovis rabarberikooki. Magusat! Küpsetada mulle meeldib! Eriti rabarberikooki! Õnneks mul oli sügavkülma pistetud suurem ports rabarbereid sellest kevadest, seega nende tükeldamise vaev jäi seekord ära, mis muutis selle koogi valmistamise veelgi lihtsamaks. Miks ma otse peenralt ei võtnud rabarbereid veel kesksuvel? Põhjus on selles, et peale jaanipäeva (umbes-täpselt) suureneb rabarberis oblikhappe sisaldus. Liigne oblikhape võib põhjustada mõnede toitainete imendumist. Seega oleks hea tarbida rabarberit enne suve või siis pista kevadel sügavkülma, et oleks muul ajal hea võtta.
Retsept koogile siis on ülilihtne! Kook sai seekord ilma munata, sest mulle lihtsalt meeldib ja sobib nii rohkem!
Ära kogustesse liigselt kinni jää, sest ma mõtlesin need praegu peast, kuna kooki küpsetades olen ma väga loominguline ja ei kaalu ega mõõda peaaegu kunagi täpselt koguseid välja. Seega - tee just nii, nagu Sina tunned, et on Sinu meelest Su koogile ja hiljem Sulle endale parim :)

Vaja läheb:

4 dl jahu (mina kasutasin pooleks speltajahu ja täistera nisujahu)
1 dl kookshelbeid
100 g võid
3 dl suhkrut
2-3 dl taimset piima (mina kasutasin kaerapiima)
1 tl kuhjaga küpsetuspulbrit
1 tl kaneeli
0,5 tl kardemoni
soola näpuotsaga
1 tl vanillisuhkrut
u. 400-500 g rabarberit (või nii palju kui soovid, mida rohkem, seda mahlasem!)

Tee nõnda:
Sega omavahel jahu(d), maitseained, kookoshelbed. Sulata või. Mikserda sulavõi ja suhkur omavahel läbi, lisa ka taimne piim. Seejärel sega kuivsegu ja märgsegu omavahel kokku. Lisa segule ka tükeldatud rabarber. Sega hoolikalt läbi. Vala segu võiga määritud koogivormi või klaasvormi (mina kasutasin viimast), raputa üle suhkru ja kaneeliga ning küpseta 185 kraadises ahjus seni kuniks kook on pealt ilus pruunikas ning tikk tuleb puhtalt välja. Minul läks aega umbes 40 minutit. Oleneb ahjust ja ka vormi suurusest ning ka rabarberitükkide suurusest, et kaua igal ühel küpsetamine aega võtab.

Kommentaarid puuduvad

Lisa kommentaar

Email again: