Peedi-kartuli-oa salat 22. apr

Imemaitsev salat! Tõesti on! Ja täitsa vegan pealekauba!
Olen võtnud omale eesmärgiks vähendada loomsete toiduainete osakaalu enda menüüs. Liha pole mind juba ammu isutanud, seega seda ära jätta oli kerge. Piimatooteid ma samuti ei tarbi, sest minu keha kahjuks ei seedi hästi piimavalku (kaseiini). Muna jätsin hetkel samuti menüüst välja. Küll aga kala on mul hetkel menüüs, vahel. 
Selles salatis on valguallikaks oad ning kastmeks vegan majonees. Vegan majonees pole küll selline toode, mida väga soovitaksin, aga kiiruga (ning vahel harva) ajab asja ära küll!
Eriti hea meki annavad salatile pisikesed õunatükid!

Retsept umbes 3-le ning 3-4 toidukorraks!

7-8 keedetud kartuleid
2-3 keedetud peeti
3-4 marineeritud(hapu)kurki
veerand värsket kurki
1 purk ube (mina kasutasin I love Eco punaseid kidney ube)
pool õuna
vegan majoneesi
veerand tl kanget sinepit
soola

Valmista järgmiselt: 
Loputa ning nõruta oad. Haki peet, kartul, marineeritud kurk, värske kurk ning õun väikesteks kuubikuteks. Sega kõik omavahel ära ning lisa ka oad. Seejärel lisa majonees, sinep. Sega ühtlaseks. Maitsesta soolaga. Lase kindlasti tõmmata külmkapis mõni tund! Isegi juba 1 tund on hea maitsete segunemiseks.
Bon appetit!


Kommentaarid puuduvad

Lisa kommentaar

Email again: