Müsli! Isetehtult on parim! 04. mai

Ise tehtud hästi tehtud!
Poest ei saa nii head müslit kui seda on iseenda tehtud! Armastusega! Süüa me ju valmistamegi armastusega! Ja siis maitseb see kõige paremini.

Jah, poes on ka mõned head müslit müügil, aga need on siiski tehtud suurtööstustes (enamuses) ja pole lisatud seda õiget tunnet sinna sisse. Seda tunnet, kui teed ise ja rõõmu ning armastusega!

Müslit saab valmistada mitmel erineval moel. Seekord mina tegin järgmiselt:
Mahe kaerahelbed (Loona talu veski)
Kookoshelbed
Seemnesegu
Mandlilaastud
Näpuotsaga soola
Vanilli suhkrut natukene
Kookosõli (rafineerimata)
Vahtrasiirup
Rosinad (mahe)
Kuivatatud jõhvikad (mulle need lihtsalt niiii maitsevad müsli sees!)
Tee nii: sega kausis kaerahelbed, kookoshelbed, seemnesegu, mandlilaastud, sool ja vanillisuhkur. Sulata
kookosõli ja sega vahtrasiirupiga. Sega need kaks segu kokku. Sega hoolikalt läbi. Laota segu ahjuplaadile ning küpseta 180 kraadi juures, vahepeal segades, umbes 15 minutit ehk seni, kuni näed, et mandlilaastud on
krõbedad ja pruunikad. Seejärel jahuta müsli maha. Ja siis sega sisse rosinad ja jõhvikad. Pane segu
õhukindlasse purki.
Minu meelest on parim kas kaerapiimaga või siis mõne taimse jogurtiga
ning mõne puuviljaga - nt kiivi ja õunaga!

Kommentaarid puuduvad

Lisa kommentaar

Email again: