Mmmmmõnus metsapähkli-datli kreem 31. jaan

Üks päev nägin oma ühe lemmiku toidublogija Instagrammi lehel postitust pähkli-datli kreemist. Ja no kohe tekkis selline soov seda järgi teha! Lausa suu hakkas "vett jooksma"! :) Mõeldud-tehtud! Kodus oli pakike metsapähkleid, datlid soetasin juurde. Kodus oli juba olemas ka kookoskreemi ning agaavisiirupit. Ja just nimelt nii lihtne see meisterdamine mulle oligi! Ja muidugi....ei saa ära unustada peamist töövahendit - head ja kvaliteetset blenderit!

Retsept on siis järgmine, imelihtne!

1 pakk metsapähkleid

1 pakk datleid

u. 100 g kookoskoort

agaavisiirupit (u. 3-4 spl)

 

Tee nii: Pane datlid vette likku ning leota neid mõned tunnid. Rösti metsapähkleid ahjus umbes 140 kraadi juures kuskil 10 minutit. Jälgi, et kõrbema ei läheks. Seejärel pane röstitud pähklid puhta käteräti sisse ning hõõru pähkleid seal sees. Nii jäävad koored rätiku sisse ja saad peaaegu puhtad pähklid. Mõned koored jäävad, aga see on ok. Seejärel pane pähklid blendrisse ning purusta ühtlaseks massiks. Lisa ka leotatud datlid (ilma leotus veeta) blendrisse ning blenderda uuesti läbi. Lisa ka natukene kookoskoort (full fat), vaata ise kui palju on vaja lisada, et just sulle sobiv konsistents saaks. Ja magususeks lisa agaavisiirupit mõned törtsud. Ja siis jällegi blenderda kõik ühtlaseks massiks. 
See mass jääbki natsa tükiline, sest pähklitükikesed jäävad sisse, vähemasti minu blendriga küll jäävad, aga mulle need tükikesed pigem meeldivad. 
Pähkli-datli kreem sai imemaitsev! 














Kommentaarid puuduvad

Lisa kommentaar

Email again: