Köögiviljakarri ja vürtsidega rikastatud riis 18. nov

Nii kui ilmad külmemaks lähevad, siis keha küsib midagi sooja ja magusat. Ei, mitte suhkrustatud magusat (jah ka seda võime arvata, et keha küsib, aga tegelikkuses mitte) vaid loomulikku magusat, nagu selleks on
magusamad ja tummisemad köögiviljad, riis, datlid, rosinad või ka kookospiim. Kookos on tegelikult ise jahutava toimega. Ajurveeda soovitab kookost süüa seal mail, kus on soe või siis Eestis soojal suvel. Minu jaoks ta aga pole nii jahutava tundega, seega mulle sobib ta ka praegu minu toitu maitsestama.

Retsept on tegelikult ülilihtne! Ainult köögivilju on vaja puhastada, koorida, tükeldada. Ülejäänu nagu valmiks peaaegu ise :)

Riisi valmistamine:
poo klaasi basmati riisi
2 tl gheed
jupike värsket ingverit
1 loorberileht
0,25 tl koriandrit
0,25 tl vürstköömned
0,25 tl asaföötida
0,5 tl soola (või oma maitse järgi)
1,5-2 klaasi vett

Sulata potis ghee ning lisa sinna loorberileht, sool, pisikesteks tükkideks hakitud ingver, asaföötida ning
uhmerdatud koriander ja vürtsköömned (võid kasutada ka jahvatatud kujul). Kuumuta kergelt läbi ning lisa
pestud riis, sega kõik ilusti läbi. Siis lisa vesi ja lase keema tõusta ning siis kuumuta poolikult pealoleva kaane all seni kuni riis on pehme, umbes 20 minutit. Seejärel tõsta pott tulelt, pane kaas peale ja lase tõmmata, et maitsed seguneksid. 

Köögiviljakastme valmistamine: 
bataat
porgand
baklažaan
külmutatud köögiviljasegu (võib vabalt asendada mittekülmutatud köögiviljadega, aga mul lihtsalt olid just need kodus ja oli hea kohe lisada)
ghee
tomatipüree või purustatud tomatid (minul oli kodukootud tomati-paprika.küüslaugu segu)
kookospiima
vahemere ürdisegu
karri
pipar
sool

Kommentaarid puuduvad

Lisa kommentaar

Email again: