Imelihtne naadipesto! 23. apr

Naadid siin ja naadid seal! No tõesti, naate leidub praegu kevadel iga nurga peal! 
Naat, meie oma mullast peale pikka (sel aastal veel eriti pikka) talve tärganud vitamiinipomm! Seda võiks küll toidus ära kasutada!
Kõige paremini mekivad naadipojakesed, sest nad on magusama maitsega kui täiskasvanud naadid. Naatidega see vahva lugu, et kui niita pidevalt, siis koguaeg kasvavad uued väikesed naadid peale ja neid saab terve suve kasutada. Eelmisel aastal sain veel augustiski naati söögis kasutada. 
Naadipestoks läheb vaja:
suuuuuuur peotäis noori naadipojukesi
1 küüslaugu küüs
oliiviõli (head ja kvaliteetset ning külmpressitud)
soola

Toimi järgmiselt: Pane naat kaussi, lisa sinna ka puhastatud küüslaugu küüs ning ohtralt oliiviõli ning lihtsalt saumikserda see kõik läbi! Mikserda senikaua kuni naat ja küüslauguküüs on kõik ilusti purustatud ning segunenud oliiviõliga. Maitsesta soolaga. Konsistentsilt võiks ta jääda pigem selline vedelama poolsem.
Ja nii lihtsasti valmibki imemaitsev, vitamiinirohke ning kasulike rasvadega pesto! 
Seda pestokastet võib kasutada erinevates roogades. Imemaitsevad saavad sellega näiteks ahjusaiad, kui niristada saiale seda pestot ning siis küpsetada ahjus krõbedaks! See pesto sobib hästi ka pastakastmeks keedetud pasta peale! Samuti võib seda kasutada ka salatikastmena. Valikuid on mitmeid! Maitsenüansse lisab juurde aga kohe kindlasti.
Head katsetamist!


Kommentaarid puuduvad

Lisa kommentaar

Email again: