Banaanileib ehk siis ikkagi banaanikeeks 18. veebr


Juba mõnda aega olnud mul meelel, et tahaks banaanileiba küpsetada. Täna siis tegin teoks. Lihtsalt
keset tubade koristamist tuli tunne peale ja jätsingi asjad nii nagu olid ning lippasin kööki, küpsetama :)

Banaanileib ehk siis banaanikeeks

Sinna sisse sobib panna mida iganes soov on! Seekordsed koostisosad aga on nüüd Sinu ees:

1,5 dl mahe täistera nisujahu (gluteenivaba keeksi korral asenda see näiteks riisijahuga)
1,5 dl tatrajahu 
3 mahe banaani
2 spl kookosõli
2 kuhjaga tl maapähklivõid
1-2 spl agaavisiirupit

u.1,5 dl mahedat kaerapiima (mina kasutan juba pikemat aega Oatly mahe kaerapiima)
näpuotsaga soola
1 tl kardemoni
0,5 tl jahvatatud ingveri
1 tl küpsetuspulbrit VÕI 0,5 tl soodat ja umbes veerandi sidruni mahl
peotäis (või enam, kuidas soov on) kuivatatud jõhvikaid

Püreesta saumikseriga 2 banaani. 1 järelejäänud banaan lõika aga viiludeks, selle paned pärast, kui keeks on juba vormis, peale kaunistuseks. Püreeritud banaani juurde lisa maapähklivõi, agaavisiirup ning sulatatud kookosõli ning seejärel kaerapiim. Saumikserda kõik läbi.
Sega eraldi kausis jahud, lisa ka maitseained. 
Seejärel sega kuivsegu märjaseguga kokku. Lisa ka jõhvikad. 
Nüüd vala tainas keeksi- või leivavormi ning kaunista pealt viilutatud banaaniga.
Küpseta 190 kraadi juures umbes 30 minutit või seni kuni tikk tuleb puhtalt välja.
Kaunista kas toorkakaoga ja/või tuhksuhkruga.

Kes magusamat ampsu tahab võib süüa seda meega. Mina olen sinna peale mett lisanud. Imehea on selliselt! 





Kommentaarid puuduvad

Lisa kommentaar

Email again: